Wat is het verschil tussen aquagym en aquafitness

 

Aquagym is gymnastiek in het water.

Er wordt gebruik gemaakt van een reeks oefeningen die gewrichten of een welbepaalde spiergroep soepeler maakt, dankzij schaar-, strek-, draai, en slagbewegingen en andere die je herhaalt in functie van je mogelijkheden.

De kuitspieren, bilspieren, buikspieren enz. worden aan het werk gezet en worden steviger. En omdat het water weerstand biedt tegen je pulsen, moet je dubbel zoveel inspanning leveren maar zonder dat je dit werkelijk merkt.

We beginnen een les met een rustige opwarming, bedoeld om de spieren los te maken. Na verloop van tijd voeren we het tempo van de oefening op.

Bepaalde bewegingen die heel moeilijk zijn op vaste grond worden door het water gemakkelijker gemaakt. Bovendien dempt het water de schokken en helpt zo schade aan gewrichten vermijden.

Bij aquagym gebruiken we diverse accessoires zoals drijfplanken, drijfgordels, ballen, halters, kleine zwemvliezen enz. Aquafitness is een bruisende mix van aquajogging (lopen in water met een gordel aan), aquagym (spierversterkende oefeningen) en aquarobic (aerobic in het water).

Een aanrader voor iedereen die zijn conditie en lichaamsvorm op peil wil houden.

En dit alles op het meeslepende ritme van de muziek, zo wordt je aangemoedigd om je grenzen te verleggen zonder dat je lichaam ervan afziet.

Please publish modules in offcanvas position.